Eetlocaties

Knorrende maag met beperkte geldstroom?

Het Fringe team onthult hier haar favoriete restaurants, cafe's, terrassen, dat ene leuke tentje waar je altijd weer naar terugkomt. Die locaties zijn 10 dagen lang officiele Fringe eetlocaties, herkenbaar aan het Fringe makelaarsbord.

Let op, want vaak is er een speciale Fringe aanbieding bij de Fringe Eetlocaties. Bovendien zit er altijd een voorstellingslocatie in de buurt of zijn er zelfs voorstellingen in het restaurant zelf!

De Fringe Eetlocatie's van 2013 zijn:
Kees, Lab111, De Brakke Grond, Rosa & Rita, Toko MC, De Stadskantine, Toastable, NRC cafe, Worst en Brandstof.


                                    
Toastable


Lunchen is leuk!

Zeker bij Toastable want wij maken lekkere grote driedubbele sandwiches met fantastische producten waaronder heerlijk romige boerenkazen. Deze sandwiches stoppen we eventjes onder de toaster om ze nog lekkerder te maken! Dat is Toastable.

Toastable heeft een speciale Fringe Tosti!


Kaart
Toko MC


In december 2005 opende Toko94 haar deuren in Rotterdam. Vijf jaar later is er een tweede vestiging in Amsterdam genaamd TOKO MC , gevestigd in het MC THEATER (in de Zuiveringshal Oost van cultuurpark Westergasfabriek). Net als in Rotterdam staan wij voor de moderne Caribische keuken.


Kaart
Eetcafe de Brakke Grond


Eetcafé de Brakke Grond is een unieke plek waar het Vlaamse goesting-gevoel tot leven komt, als culturele huiskamer voor kunstenaars uit het cultuurhuis, de bezoekers van de Nes, toeristen en mensen uit de buurt. Het is een plek waar je even je e-mail kunt checken met je laptop (gratis Wifi).

In het naastgelegen theater De Brakke Grond spelen tijdens de Fringe twee voorstellingen The Three Little Pigs en SALOON .

Kaart
Lab 111

LAB111 vervult als café-restaurant een belangrijke functie als ontmoetingsplaats voor de kunstwereld en de creatieve sector van Amsterdam. LAB111 is een plek waar kunstenaars en het publiek elkaar ontmoeten in een ontspannen en inspirerende omgeving.
LAB111 staat voor Locatie Arie Biemondstraat 111,  

én voor verrukkelijk eten en drinken

Kaart

Brandstof


Brandstof is gelegen op de hoek Marnixstraat / Rozengracht in Amsterdam. Hier, op de kruising tussen West en de Jordaan, kun je 7 dagen in de week bij terecht voor Coffee to go tot een dinner to stay.

Brandstof ligt vlakbij Sameplace ,Le Piege de Meduse , de The Beloved.


Kaart
NRC Cafe


Dit voor iedereen toegankelijke restaurant en café is onderdeel van het ‘huis van NRC’, waarin ook de redacties van NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl zijn gehuisvest.

NRC cafe / restaurant is gelegen aan het Rokin 65 in Amsterdam, geopend tussen 08.00 en 00.00 uur (‘van acht tot middernacht’), zeven dagen per week.

In het NRC cafe speelt de voorstelling Salon voor 1 en er is een dagelijkse Fringe Daghap.

Op 5 sept staat er Moules ailoi met frites en groene salade op het menu. Op vertoon van een Fringekaartje betalal je maar 14,50 (reguliere prijs 17,50)!

Kaart
Worst


Worst is een Wijncafé of eigenlijk een bar á vin of enoteca. In de zuidelijke landen is het vanzelfsprekender dat bij gastvrijheid ook goed eten hoort. Daar voelen we ons verwant mee. Als je gaat drinken dan ga je ook eten. En nu vraag je je wellicht af of ze bij Worst alleen maar worst hebben?
Eh . . . nee ! Of ja, toch ook wel. Wij hebben een fascinatie voor charcuterie : hammen, worsten, paté’s enzo, want dat zijn vlezen die staan voor ambacht, voor klassieke bereidingen en voor het gebruik van het hele beest.

Kaart
De StadskantineOm de hoek van het Ostadetheater (waar |EKHO| , I am I, George & Eran lossen wereldvrede op , en ZWOEL spelen) zit op de hoek van de van Woustraat De Stadskantine . En super fijne plek waar je tegen ongelooflijk fijne prijzen heerlijk kunt eten. Een echte aanrader!

Kaart
Rosa & RitaRosa & Rita staat voor simpel, lekker eten en gezellig drinken. Bij Rosa & Rita kun je terecht voor een
heerlijke pizza, een lekkere entrecote met frites of haricot verts, salades of een borrel met allerlei 'happen'.
Wij maken het deeg voor onze pizza, alle sauzen en salades zelf, verder zijn alle gerechten puur en eenvoudig.
In de zomer hebben we een groot terras, heerlijk in de zon.

Vlakbij Rosa & Rita speelt de voorstelling Proefmonster
Kees

Sinds 1 maart 2008 is er een nieuw geweldig tentje aan de mooie Amstel: Kees . drinken, eten en drinken.
Kees vindt dat een gezellige avond genieten van lekker eten en drinken, op een van de mooiste locaties van Amsterdam, best hand in hand kan gaan met een vrolijke portemonnee. Wij van Fringe vinden Kees leuk. Heel leuk.

In de boksschool van Bert Kops, ook gelegen aan de Weesperzijde speelt de voorstelling 4 fighting Nordin .

Kaart