Fringe 2012 A-Z index

A | B | C | D | E | F | G | H | I | K | L | M | N | O | P | R | S | T
Anaar boven ^
A Cheap, Messed up Pop Theatre Performance A Cheap, Messed up Pop Theatre Performance
Popmuziek, ritmische teksten, fashion en video gefuseerd in een theatraal popconcert. Jake Credit streeft naar de perfectie van imperfectie.... meer informatie »
A View from the Street A View from the Street - Geordie Little
What's it like to be a street performer? A live concert by acclaimed percussive acoustic guitarist Geordie Little, set to original interactive... meer informatie »
Archeologie van gemis Archeologie van gemis - Joske Koning
Moeder en dochter zitten aan tafel. Voor het eerst kunnen ze elkaar niet aan te kijken. Dit moment is zo diep als de aarde. Aan de hand van... meer informatie »
Bnaar boven ^
Between You and Me Between You and Me - Christine Ferrera
An artist befriends a global coffee conglomerate, confronts her anxieties by attempting a stand-up comedy routine and battles a belligerent version... meer informatie »
Blue Grass on the Other Side Blue Grass on the Other Side - Nighthawks
Wat doe je als je het gevoel hebt dat je nooit op de plek bent waar je moet zijn? ‘The grass is always greener on the other side.’ Een verhaal... meer informatie »
Brain Insane Brain Insane - Cinergy
Baanbrekend wetenschappelijk onderzoek over ons brein passeert in hoog tempo de revue. Talloze nieuwe levensfilosofieën ontstonden sinds we hersenen... meer informatie »
Cnaar boven ^
Call, Girl Call, Girl - Lilja Björk Hermannsdóttir
Exot. vr. zkt contact. afkmst / lftijd onbel., Omg. Rosse buurt A’dam. Bel: 06-18805279 meer informatie »
Campin' Campin' - Dwayne Toemere en Kasper Scholten
Met CAMPIN' willen we voorbij gaan aan het cliché. We belichten de strubbelingen die de LGBT gemeenschap tegenkomt om geaccepteerd te worden:... meer informatie »
Comme il faut! Comme il faut! - Sansville & Stein
Comme il faut, zoals het stoort. Hoort, pardon, zoals het hoort. Zonder foutjes. Iets moois laten zien. Of was dat niet de bedoeling? Dankjewel.... meer informatie »
Crazy in Love Crazy in Love - A Conspiracy of Clowns (Best of Fringe South Africa)
The Amsterdam debut from one of South African theatre’s dream teams! A desperate father and his daughter set off on a crazy, tragicomic journey... meer informatie »
Crystal Palace Crystal Palace - Kijkgaat
Een ademend miniatuurtheater. Gangen die richtingloos verschuiven en draaien. Deuren, die in muren worden opgeslokt. Je bent aan de rand van... meer informatie »
Dnaar boven ^
Dagen van weemoed en superkrachten Dagen van weemoed en superkrachten - Toekomstland
Een liefdevol verhaal over grootse ambitie, optimisme en bluf. Dagen van weemoed en superkrachten is het pleidooi van een (super)held met een... meer informatie »
Dante Undone Dante Undone - Almost Human
In 1914, it would have been a futuristic cityscape. In 1943 it was Europe. In 1944 it was other people. In 1999 it was repeat after repeat of... meer informatie »
De bevrijding van Boos Mannetje De bevrijding van Boos Mannetje - Sjoerd Meijer (Best of Fringe Amsterdam 2013)
De bevrijding van Boos Mannetje is een zowel komische als tragische voorstelling over grote verwachtingen, ambitie, doorzettingsvermogen en de... meer informatie »
De Bloem van de Natie brengt u in vervoering De Bloem van de Natie brengt u in vervoering - De Bloem van de Natie
Vijf mannen, wars van de sleur van alle dag, hebben het gehad met het afgepaste, de regels. Zij geloven in de romantiek. De mannen dromen van... meer informatie »
De Firma De Firma - De Luie Honden
DE FIRMA is een onwerkelijk ogend bedrijf met uiterst gemotiveerde medewerkers. Stuk voor stuk verstrengeld in een conflict. Allemaal vechtend... meer informatie »
De geest van Henry Dalmeier De geest van Henry Dalmeier - Theatergroep de Barbaren
In een tijd waarin iedereen wanhopig probeert op te vallen, waarin alles op alles wordt gezet om ontdekt te worden, wordt binnenkort iemand ontdekt... meer informatie »
De Lola's De Lola's - Lola Bogaert
In deze voorstelling passeren verschillende iconen de revue die Lola heetten. Lola incarneert hen en identificeert zich met hen. Ze probeert... meer informatie »
De Mensenhater De Mensenhater - Alink & Plukaard
In een tijd van schone schijn en plastische chirurgie aan de ene kant, en grenzeloze openhartigheid en tot kunst verheven gebruikte tampons aan... meer informatie »
De onbekende druif De onbekende druif - Karakter
Marieke Rovers en Carlo Pellati van The Merchant Wines & Spirits zullen een tiental wijnen laten proeven van druivensoorten en/of gebieden die... meer informatie »
De ondergang van het angstdiertje De ondergang van het angstdiertje - Sjoerd Meijer
In het humoristische en bloedserieuze eenmansstuk De ondergang van het angstdiertje probeert Sjoerd Meijer, balancerend op een associatief spoor... meer informatie »
De ver van mijn bed show De ver van mijn bed show - Rosalie Canté
Een tragikomische show vol donkere verhalen, dagelijks levenliedjes en blauwe humor, begeleid door 4 jazzmuzikanten. “Wat herpes genita-lis/voor... meer informatie »
De Wildernis De Wildernis - Stijn & Wolter
‘De Wildernis’ is een muzikale wervelstorm door tal van openingszinnen, tactieken; baltsen en uiteindelijk het verslinden van een prooi. meer informatie »
de zwarte engel De zwarte engel - Marcella Wisbrun
“Grappig land, dit. Nergens anders zult u zoveel glimlachen zien. Zoveel glimlachen en zo veel bedriegen.” Met het WK in Brazilie vers in ons... meer informatie »
Deinen onder hoge bomen Deinen onder hoge bomen - Kyra Bououargane
"DEINEN ONDER HOGE BOMEN" is een theatrale muziekvoorstelling, waarbij het publiek binnenstapt in de gehavende fantasiewereld van een jonge vrouw... meer informatie »
Delirio Tiránico Atómico Español Delirio Tiránico Atómico Español - Hyperpotamus (Best of Stockholm Fringe)
Hyperpotamus makes use of his vocal one-man-band status to spread the word in the most extraordinary places on earth. A spectacle not be missed,... meer informatie »
DETOX - AFGELAST! AFGELAST! - Detox - De Wolven
Het is hip om terug 'bij jezelf' te komen. Opeens drinken vrouwen groene smoothies en gaan ze naar Bikram Yoga. De Wolven vraagt zich af: wat... meer informatie »
Dust Devil Dust Devil - RAVENS
Dust Devil is een beeldende voorstelling gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse danseres Marta Becket wiens leven een onverwachte wending... meer informatie »
Enaar boven ^
Een bloemlezing uit het leven en werk van Anne van de Wetering Een bloemlezing uit het leven en werk van Anne van de Wetering - Sander Janssens & Henke Tuinstra
Een jonge vrouw vraagt zich af waarom ze in godsnaam een expositie van een voor haar volstrekt onbekende kunstenares aan het inleiden is. Uit... meer informatie »
Een van de vele voordelen van asbest Een van de vele voordelen van asbest - Nachtschade
Nachtschade is vier vrienden in een al lang gesloten amsterdamse kroeg. De gesprekken, de ontmoetingen en de koppijn die daarop volgt. De stad... meer informatie »
Ego 1.04 Ego 1.04 - Hanneke Kuijpers
Na als zeven verschillende kunstenaars te hebben geleefd, sleept Kuijpers hen het podium op in deze multidisciplinaire soloperformance. Ze verleidt... meer informatie »
Er was niet de zee Er was niet de zee - Daniël van Klaveren & Renée van Marissing
Er was niet de zee vertelt het oude verhaal van Narcissus en Echo in een nieuwe jas, het decor van Amsterdam anno 2014. Een mythisch stadssprookje... meer informatie »
Ernem tot me dood! Ernem tot me dood! - Luc de Groen
Ernem tot me dood! is een loflied aan een plek die je hebt verlaten. In eclectische, poëtische montagevoorstelling moet Luc de Groen klaarstaan... meer informatie »
Fnaar boven ^
Fabrique Erotique Fabrique Erotique - De prikkelpoppies
Altijd al naar de CASA ROSSO, HÉT EROTISCH THEATER IN HET HART VAN DE WALLEN, GEWILD? Grijp nu je kans!!! De teasers van Fabrique Erotique ontvangen... meer informatie »
Feel your vein in the emotion plane Feel your vein in the emotion plane - ANA/KATA
Waarom krijgen we op school eigenlijk geen vak: 'hoe ga je om met emoties?'. In 'feel your vein in the emotion plane' gaan we vanuit de ruimte... meer informatie »
Fringe je fit - Hardloopclinic Asics & Amsterdam Fringe Festival Fringe je fit - Hardloopclinic Asics & Amsterdam Fringe Festival
/ meer informatie »
Gnaar boven ^
Geen Paniek! Geen Paniek! - Theatergroep Azijn
Ongelukken zitten in een klein hoekje. In de korte montagevoorstelling 'Geen paniek!' toont Theatergroep Azijn op tragikomische wijze het menselijk... meer informatie »
Godle Glasses: Reality on Demand Godle Glasses: Reality on Demand - New Age Nozem
Kijk door een bril naar de schouwspelen van onze tijdsgeest. In een vrije val passeren verschillende realiteiten de revue:sommige van mij, sommige... meer informatie »
Hnaar boven ^
Het bed van Fred Het bed van Fred - JUMA Theater
Uw roeping misgelopen? Blijven dromen hangen in de slaapkamer? Kom dan naar ‘Het bed van Fred’. Maak kennis met Ina en ‘haar Fred Astaire’. Laat... meer informatie »
Het is al kwart voor vier maar het voelt nog zo vroeg Het is al kwart voor vier maar het voelt nog zo vroeg - Spelt//deBoer
Een droogkomische voorstelling over het maken van keuzes. Vier twintigers staan op het punt de volgende fase van hun leven in te gaan; maar die... meer informatie »
Het rariteitenkabinet der (on)gelukkigen Het rariteitenkabinet der (on)gelukkigen - Theatergroep Troubamour
Een eenmansvoorstelling door twee professoren die met hun verhalenmuseum rondtrekken. Zij geven een ode aan de kleine geschiedenis door u de... meer informatie »
Het temmen van de faun Het temmen van de faun - Jorrit Ruijs & Rafael Zielinski
Gefascineerd door het leven van Vaslav Nijinski ontmoet acteur Jorrit Ruijs de danser Rafael Zielinski. In ‘Het temmen van de Faun’ verbeelden... meer informatie »
Het verhaal van een Lied Het verhaal van een lied - Amir Tamaddonzad
Een reis met de snelheid van licht die begint in de kleine speeltuin, huppelt langs stegen en steden, tast door de rook van verwarring, de hitte... meer informatie »
HIER NU HIER NU - Dansbedrijf Rocco Vermijs
“Het heeft mij de wereld weer wat beter laten begrijpen.” bezoeker HIER NU Voor de eerste keer wordt in de schitterende 16e eeuwse regentenwoning-... meer informatie »
Homo Sapiens Homo Sapiens - Igor Vrebac
Als ik de metro binnenstap, zet ik automatisch mijn Beyoncémuziek zachter. Waarom? Ben ik bang voor het stereotype beeld dat ik van mezelf toon?... meer informatie »
Inaar boven ^
I AM NOT ANTIGONE I AM NOT ANTIGONE - Vivien von Abendorff & NT Sterija
Two actors; six characters. Two brothers; one hero. A media war. And an extremist. Vivien von Abendorff (UK) in co-production with National... meer informatie »
I Prefer not to Look at my Body I Prefer not to Look at my Body - Jip & Hoax
Wees jong, wees knap, wees sexy! Zet je lichaam onder druk en laat de demonen van je levenloze vlees genieten. Een akelig avontuur in body image... meer informatie »
In Bed With Simone In Bed With Simone - PLAY
In Bed With Simone is een Netflix-achtige performance over succes, eenzaamheid en de keuzes die men in de moderne maatschappij te maken heeft.... meer informatie »
Knaar boven ^
Kikkers Kikkers - Paradepaarden
"Kikkers" gespeeld en gezongen door Naomi Blonk en Bibi Smink. Twee jonge vrouwen in de bloei van hun leven, gevangen in een wereld vol aangeleerde... meer informatie »
Kompas Kompas - Collin Edson
Collin Edson speelt Kompas. Is Stuart laf of heeft hij lef? Hij staat op een kruispunt midden op Schiphol en stelt de vraag: “Do you know where... meer informatie »
Lnaar boven ^
Lady White Lady White - Merel Baldé en "The Whales of Love"
Merel Baldé en “the Wales of Love” spelen de flitsende show vol zelfgeschreven, Nederlandstalige popliedjes LADY WHITE. Sexy en swingende doch... meer informatie »
Little Black Dress Little Black Dress - Elly Scheele en Eva Line de Boer
LITTLE BLACK DRESS is een mozaiëkvoorstelling voor twee acteurs over mensen die van elkaar proberen te houden. De personages proberen oprecht... meer informatie »
Mnaar boven ^
MAN ON WIRE MAN ON WIRE - CLUB GEWALT
MAN ON WIRE: Philippe Petit balanceerde in 1974 op een draad tussen de Twin Towers boven de skyline van New York. "Why? There is no why." CLUB... meer informatie »
Manifest tegen de liefde Manifest tegen de liefde - Sex, Drugs & Opera
Geloof je nog in het sprookje „en ze leefden nog lang en gelukkig”, ben je beschadigd door je verleden, cynisch ten opzichte van de toekomst... meer informatie »
Maria Geniaal       'of opzoek naar Patricia' Maria Geniaal of Op zoek naar Patricia - Maria Geniaal
Maria Geniaal is een voorstelling over eerlijkheid, lef en het opzoeken van grenzen. Het verlangen naar intimiteit, die confronterend en recht... meer informatie »
Meisjes Poepen Niet Meisjes poepen niet - Desiree van Haaren
Desiree van Haaren neemt het publiek mee het wc hokje in. Meisjes Poepen Niet neemt op beeldende wijze de schijnende schoonheid van de vrouw... meer informatie »
Metmijgaathetgoed Metmijgaathetgoed - Tarikh&Ziarah
Metmijgaathetgoed Tarikh is vol van zichzelf… hij is succesvol en vindt zichzelf ongelofelijk hot. Zijn zus Ziarah zit in een moeilijke fase... meer informatie »
Mick Jagger is my nightmare Mick Jagger is my nightmare - Marius Mensink (Best of Fringe)
“Mick Jagger is my nightmare” is een intense en opzwepende dansperformance waarin de legendarische rockmuzikant en frontman van 'the Rolling... meer informatie »
Nnaar boven ^
Nakhane Touré Nakhane Touré - Nakhane Touré (Best of South Africa Fringe)
Nakhane Toure 25 year old raised predominately in Port Elizabeth, now based in Johannesburg, has called his debut album Brave Confusion makes... meer informatie »
NetNietNiets NetNietNiets - Cie. Woest
Je ontmoet drie vrouwen elk gevangen in hun eigen wereldje. Eenzaamheid doet hen wankelen, nieuwsgierigheid geeft hen kracht. Beetje bij beetje... meer informatie »
notes on hopper Notes on Hopper - Judith Scholte
Notes on Hopper vertelt het verhaal achter de schilderijen van Edward Hopper, met muziek, spoken word en video. Een indringend portret van de... meer informatie »
Onaar boven ^
OCTOBER IN THE CHAIR and other Fragile Things OCTOBER IN THE CHAIR and other Fragile Things - OLD SOUND ROOM (Best of Fringe)
Join New York City's OLD SOUND ROOM (winner: best international performance, Fringe Amsterdam 2013) for 60 minutes of shadowy worlds, haunting... meer informatie »
OLDENOSBORN#1 OLDENOSBORN#1 - OLDENOSBORN
We lijken er allemaal in te geloven dat we als individu iets bijzonders hebben en dat de wereld daar op zit te wachten maar is dat wel zo? In... meer informatie »
Pnaar boven ^
Pand7090 Pand7090 - 7090
Pand 7090 is "georganiseerd plezier". Het is de muzikale poppenkast, waar je zowel voor als achter de kast mag luisteren. Het is de ultieme pop-up... meer informatie »
Paradisus Paradisus - Schöne Welt - Ari Deelder en Anna Hermanns (Best of Fringe)
Een huis dat op instorten staat, twee broers en hun zus met een shotgun. De wereld lijkt te zijn vergaan en deze drie zijn alles wat er nog... meer informatie »
Pizza´s en Piloten Pizza´s en Piloten - Jet van Helbergen en Boele Weemhoff
Achter de zielloze, nietszeggende voorgevel van Eetcafé Number One aan het Mosplein in Amsterdam Noord, blijkt zich het roerige leven van Amerikaansen... meer informatie »
Rnaar boven ^
Reflectie 'Reflectie' - Compagnie FEST
Fysiek theater op het kruispunt van dans en theater. Drie figuren staren naar hun spiegelbeeld en ontdekken zichzelf. Vol vragen, verlangens... meer informatie »
Rendez-vous Rendez-vous - Coen & Jeroen
Wat is intimiteit in een wereld die steeds afstandelijker en indirect lijkt te worden? In Rendez-vous ontmoet u de keerzijde van het alledaagse... meer informatie »
Snaar boven ^
SAAI SAAI - Geen Front
Alles wordt opgeleukt en verbijzonderd. Alles schreeuwt en zelfs niks doen is een statement geworden. Geen Front vindt dat stom. Daarom spelen... meer informatie »
See Level See Level - Freya en Sarah Eshuijs
Gezocht: Deelnemers reality-adventure-programma See Level Stap binnen in de tv studio. Buiten is het water overal. De wereld zoals je die kent... meer informatie »
siembamba Siembamba - Rust Co-Operative (Best of South Africa Fringe)
This multi-lingual play tenderly explores two very different people in South Africa in the late 1980s: a black domestic worker and the white... meer informatie »
Tnaar boven ^
THE CALL THE CALL - DTMF Signaling
WOMAN FOUND STATIC IN ARCHAIC LIVING ROOM The body of a 40-year-old woman was found lying on her living room floor alongside an unhooked telephone.... meer informatie »
The Dahmer Syndrome The Dahmer Syndrome - Øystein Johansen & Bunnyheadproductions
In “The Dahmer Syndrome” dissecteert Øystein Johansen de mechanismen van wreedheid en onderzoekt hij de relatie tussen seksualiteit en perversie,... meer informatie »
The Final Quest The Final Quest - Club Silenzio (Best of Fringe)
Als Sigarella de ijskristallen uit haar ogen heeft gekrabd weet iedereen dat het tijd is om de touwladder te laten zakken. Neem plaats in de... meer informatie »
The Making of Art The Making of Art - TV Scheisse
Kunstenaar Diksy belandt in de handen van 3 marketeers. Deze marketeers willen helpen. Ze geloven in Diksy's marktwaarde en nemen zijn werk daar... meer informatie »
The Shape The Shape - Machinery
De intrigerende live kunst- en muziekact van Machinery. Levi creëert op vlotte wijze kunst, live onstage, terwijl Arnold de muziek aanstuurt... meer informatie »
The Show Must Go On! The Show Must Go On! - Team Tony (Best of Fringe)
'Maar als een god mij zou gunnen om op mijn hoge leeftijd weer kind te worden en te huilen in mijn wieg, dan zou ik beslist weigeren. Ik zou... meer informatie »
The White Diner: 'Vet' en 'Chef's huis' The White Diner: 'Vet' en 'Chef's huis' - Laura Branderhorst en Willemijn Kressenhof
Twintig schrijnende personages staan op het menu van deze Amerikaanse mini-diner. Ontdek de wereld van Raymond Carver, waar niets is wat het... meer informatie »
The White Diner: 'Waar we over praten' en 'Zoeker' The White Diner: 'Waar we over praten' en 'Zoeker' - Laura Branderhorst en Willemijn Kressenhof
Twintig schrijnende personages staan op het menu van deze Amerikaanse mini-diner. Ontdek de wereld van Raymond Carver, waar niets is wat het... meer informatie »
THUIS THUIS - Bouman&Henkel
THUIS gaat over tien keer verhuizen en opnieuw beginnen. Je niet meer thuis voelen in het huis waar je bent opgegroeid. De geur die je gelijk... meer informatie »
 
A | B | C | D | E | F | G | H | I | K | L | M | N | O | P | R | S | T