Fringe 2012 A-Z index

A | B | C | D | E | F | G | H | I | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | W | Z | 0-9
.naar boven ^
...En een grote taart alsjeblieft. ...En een grote taart alsjeblieft. - T.H. de Wei
In ...En een grote taart alsjeblieft. is het publiek getuige van de huwelijksreceptie van Sjoerd en Chantal. Terwijl er gewacht wordt op het... meer informatie »
|naar boven ^
|EKHO| |EKHO| - Marielle kleyn Winkel
| EKHO |Uit verhalen zijn we opgebouwd. | EKHO | Een zelfportret in beweging. Een zoektocht naar afkomst en toekomst. meer informatie »
3naar boven ^
30 minuten voor aanvang 30 minuten voor aanvang - Jente Jong
Één actrices. Één kleedkamer. Pruiken. Rouge. Kostuums. De angst loert om te hoek van de artiesteningang, in een wereld waarin identiteit wordt... meer informatie »
4naar boven ^
4 Fighting Nordin 4 Fighting Nordin - Boumadian Jaghi
Een theatermonoloog gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. 'In de boksring heb je een tegenstander, in het leven, de grote ring, heb je valse... meer informatie »
400 Year Anniversary Amsterdam Canals Four hundred Year Anniversary Amsterdam Canals - Rocket Cinema (Fringe 4 Free)
Rocket Cinema viert het 400ste jubileum van de Amsterdamse Grachten met een drieluik van aquatische monstermovies op een stuk brakke grond naast... meer informatie »
Anaar boven ^
A Short History of Hank A Short History of Hank - Inge Wannet
In “A Short History of Hank” you will get to know Hank, a man you would probably just pass by without noticing. Theater maker Inge Wannet is... meer informatie »
Altijd Nooit Meer Altijd Nooit Meer - Poetry Circle Nowhere
Over de liefde die van de een op de andere dag niet meer thuiskomt. Vijf mensen in een huis, die de leegte een plek proberen te geven terwijl... meer informatie »
Analog Voids Analog Voids - Matteo Graziano
Twee mannelijke lichamen en hun stemmen versus een ouderwetse Revox bandrecorder vormen een luide, tragikomische voorstelling over innerlijke... meer informatie »
Bnaar boven ^
Bezoek Bezoek - Roos Pollmann
Een meisje op zoek naar bevestiging. Een huis vol verwarrende meningen. Ze wacht op een telefoontje. Maar hij belt niet. Treed binnen in een... meer informatie »
BOEM, een kind BOEM, een kind - Oosterlaken&co
In kunstgalerie Castrum Peregrini houden kinderen volwassenen een spiegel voor: een confrontatie tussen klein en groot, vroegwijs door schade... meer informatie »
Cnaar boven ^
Carnavalskinderen Carnavalskinderen - Club Gewalt (Fringe 4 Free)
“Roei ‘m d’r maar in, roei ‘m d’r maar in, ik ben misschien niet nat, maar ik heb toch echt wel zin.” CARNAVALSKINDEREN vertelt over acht bastaarden... meer informatie »
Changing Perspectives Changing Perspectives - Cathalijn Wouters & Inez Almeida
Kijk haar in de ogen. Het is alsof het niet meer duidelijk is wie kijkt en wie bekeken wordt. In CHANGING PERSPECTIVES verkennen beeldend kunstenaar... meer informatie »
Chapter Chapter - Lotte Schouten (Fringe 4 Free)
Lotte Schouten is vorig jaar afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie. Ze laat haar afstudeersolo zien waarbij ze verschillende hiphop stijlen... meer informatie »
Christoffel Christoffel - IJzeren Hand
De hele kamer wordt verwoest. Ze beschrijft landschappen op de stukken gescheurd behang, beweegt over ons heen alsof wij de Andes zijn, kust... meer informatie »
Club Silenzio in Space Club Silenzio in Space - Club Silenzio (Best of Fringe)
De winnaars van de Fringe Silver Award 2013 zijn terug in theater Bellevue met een gloednieuwe nachtclub: Club Silenzio IN SPACE. Neemt u plaats... meer informatie »
Dnaar boven ^
Daddy Day Daddy Day - Bert Hana (Best of Amsterdam Fringe 2009)
In alle vroegte staan we bij de volgepropte geleende auto van mijn ouders. Onze eindbestemming: de oer-Hollandse familiecamping Zandzicht. Een... meer informatie »
Daedalus | Cobain Daedalus | Cobain - ZWERM
Griekse mythologie ontmoet Kurt Cobain in een gevarieerde muzikale theatervoorstelling over twee wereldberoemde hoogvliegers. Vader Daedalus... meer informatie »
De bevrijding van Boos Mannetje De bevrijding van Boos Mannetje - Sjoerd Meijer
De Bevrijding van Boos Mannetje. Een diabolisch-epische eenmanskomedie over de angst om te verdwalen in het verhaal van een ander en de kunst... meer informatie »
De Stad De Stad - Mise-en-Flip
Achter het stralende, hysterische masker van De Stad ,ligt een intiem verhaal verscholen over een man en een vrouw, geïsoleerd binnen de hysterie... meer informatie »
De tweede zoon (en andere verhalen) De tweede zoon (en andere verhalen) - Als de Beren Komen
Malou en Alex vertellen verhalen. Donkere sprookjes voor volwassenen, waarbij de grens tussen verteller en hoofdpersoon, tussen echt en verzonnen,... meer informatie »
Desperately Romantic Afternoon Desperately Romantic Afternoon - Fringe FUEL
Weg met praktische bezwaren! Amsterdam Fringe Festival roept daarom een halt toe aan het pragmatisme en wijdt een middag aan de bronnen waaruit... meer informatie »
Enaar boven ^
Ear Ear - Cammy Mai Tran
“Handelen volgens de etiquette, volgens de verwachtingspatronen van anderen. Complimenten, bevestiging voor de goede daden. Ik werk harder,... meer informatie »
Eindelijk! Kirgizië Eindelijk! Kirgizië - Gehring & Ketelaars | Frijling (Best of Fringe)
Kirgizië, ooit van gehoord? Een ex-Sovjet land waar fabrieken leegstaan, wodka de vervanger is van water en waar je examens kunt kopen.. Maak... meer informatie »
End of Story End of Story - Rosalie Canté
Wie bang is voor de wolven, moet uit het bos blijven! "End of Story" is een donker elektronisch sprookje vol zwarte humor over Generatie IK,... meer informatie »
Fnaar boven ^
Florence Foster Jenkins Florence Foster Jenkins - Mtg De Koude Kermis (Best of Amsterdam Fringe 2012)
Een a-muzikale voorstelling, geïnspireerd op het leven van Florence Foster Jenkins: 'Oefenen is voor de talentlozen en te groot bestaat niet' meer informatie »
Fragile Fragile - Duo Fragile
Een voorstelling met Djurre Brouwer, cello en dans en Matthias Kadar, compositie, zang en gitaar. Djurre is een klassiek opgeleide danser, die... meer informatie »
Fragment #1 Fragment #1 - MANIFEST Dance Company
heb je al meer informatie »
Fringe MBA Fringe MBA - Fringe FUEL
An exclusive day of masterclasses for artists and other cultural entrepreneurs. meer informatie »
Gnaar boven ^
George & Eran lossen wereldvrede op George & Eran lossen wereldvrede op - theater RAST
De conflictkomedie 'George & Eran lossen wereldvrede op' gaat over twee vrienden: een Nederlandse Israëliër en een Syrische Hollander. Met Joodse... meer informatie »
Hnaar boven ^
Haper Haper - Kim van den Bemt (Fringe 4 Free)
Hier en daar speelt Kim van den Bemt Haper. Een incidentele steljeernietteveelvanvoorstelling waarin we misschien wel nergens echt aan toekomen.... meer informatie »
Inaar boven ^
I Am I I Am I - Orange Tea Theatre
Man 1: ‘I hate postmodernism.’ Man 2: ‘It hates you too.’ There are two sides to every story, and to every personality. Will the bad guy always... meer informatie »
Illusive Illusive - Stuart Lightbody (Best of South Africa Fringe)
Join multi-award winning magician Stuart Lightbody in the Ovation Award winning show “Illusive” touring all the way from South Africa. Pure sleight... meer informatie »
In Russian - Grupo Revolver (Fringe 4 Free)
Een man zit gespannen in een café te wachten op zijn date met enkel haar foto en naam. Dan maakt een toevallige caféganger zijn entree en hij... meer informatie »
Invented Identity Invented Identity - Noah Blindenburg
Ervaar de energieke muzikale mix van Jazz, Soul, Funk, Pop en Caribische klanken tijdens Invented Identity. De zoektocht van Noah naar ware identiteit.... meer informatie »
Knaar boven ^
Kamikaze Kamikaze - Jeroen Bouwhuis
Filmisch Cabaret, een cartoon levend voor je ogen, 3D zonder brilletje. Met muziek, geluid en film als zijn tegenspeler en metgezel vliegt Jeroen... meer informatie »
Lnaar boven ^
Lazaret Immorale Lazaret Immorale - Le Directeur Entertainment
De Amsterdamse rosse buurt ligt in het slijk, de misstanden zijn alom bekend. Men vergeet echter dat het tevens een broedplaats is voor performing... meer informatie »
Le Piège de Méduse Le Piège de Méduse - 7090
Erik Satie was een vreemde man. Hij had 20 dezelfde pakken, meer dan honderd paraplu's en droeg altijd een zonnebril. Maar bovenal was Erik Satie... meer informatie »
Mnaar boven ^
Machine Makes Man Machine Makes Man - Old Sound Room (Best of Fringe)
The story of woman who loves a man who transforms into an invisible field of energy after a brief career as a rock icon politician. Inspired... meer informatie »
Mauerkopf Mauerkopf - Marte Boneschansker & Vincent Brons
Twee vrienden gingen naar Oost-Duitsland. Om onderzoek te doen naar de Stasi. Naar de DDR. Ze sliepen in één bed, spraken met spionnen en werden... meer informatie »
Mick Jagger is my nightmare Mick Jagger is my nightmare - Marius Mensink
“Mick Jagger is my nightmare” is een intense en opzwepende dansperformance waarin de legendarische rockmuzikant en frontman van 'the Rolling... meer informatie »
My First Suicide My First Suicide - Moeremans & Sons
MY FIRST SUICIDE is een plug-and-play muziektheatervoorstelling gemaakt door Moeremans & Sons. Het is een hedendaagse, swingende en wervelende... meer informatie »
Nnaar boven ^
Nachtbloem Nachtbloem - SJOUK
Meisje op haar kamer. Meisje bestaat alleen nog digitaal. Praat met vreemden. Met Geeksor en Moonchild. Dit is haar sociale dinges. Contact zonder... meer informatie »
Onaar boven ^
One Man Othello One Man Othello - Theatergroep Dolle Maandag / Joris Lehr
Joris Lehr speelt One Man Othello. In deze indrukwekkende tragedie over liefde, ambitie en wraak, worden alle personages meegetrokken in een... meer informatie »
Ongepast Drama Ongepast Drama - Kuijpers&Werkema
Twee diva’s zijn per ongeluk terechtgekomen in een veel te klein theater. De diva's hebben een groot talent, een groter ego en een nog grotere... meer informatie »
Pnaar boven ^
Peepbox Stories Peepbox Stories - Zina Kisch (Fringe 4 Free)
Een meisje loopt met een kijkdoos op het Fringe en verleidt bezoekers in haar doos te kijken. Wanneer verloor jij je onschuld? Bevredig je behoefte... meer informatie »
Proefmonster Proefmonster - De Barbaren
Een genetisch gemanipuleerd vleselijk spektakelstuk over de drang om te willen scheppen en de momenten dat je teleurgesteld raakt in je schepper.... meer informatie »
Promoters' Brunch Promoters' Brunch - Fringe FUEL
Op 7, 11 en 13 september presenteert Amsterdam Fringe Festival haar traditionele Promoters’ Brunch: dé gelegenheid voor theatermakers en gezelschappen... meer informatie »
Rnaar boven ^
Ragulabuggla- A tale about an environmental refugee Ragulabuggla- A tale about an environmental refugee - Theatreact in collaboration with Bananteatern (Best of Prague & Stockholm Fringe)
Winner,Stoff 2012 Outstanding Artist/Act', 'A Special Jury Award- Prague Fringe 2013.Ragulabuggla is a highly interactive comic parable of the... meer informatie »
ROEST\bOx ROEST\bOx - \ROESTgroep
Wat als een voorstelling zou afhangen van één persoon? Geen ingespeelde acteur, maar iemand uit het publiek – een onwetende vrijwilliger. In... meer informatie »
Route - de pit Route 12 sept. - De Pit
Ga mee de Fringe in met de dames van De Pit! meer informatie »
Route - Hans Aarsman Route 9 sept - Hans Aarsman
Duik de Fringe in met Hans Aarsman, hij koos 2 Fringe shows. meer informatie »
Route 14 sept. - Hadassah de Boer Route 14 sept. - Hadassah de Boer
Duik de Fringe in met Hadassah de Boer, zij koos drie shows en jij kunt mee! meer informatie »
Route 5 Sep - Erin Amazia Route 5 Sep - Erin Amazia
Duik de Fringe in met Erin Amazia, zangeres, dj, host, naar 2 shows en haar eigen dj gig in de Fringe Tent! meer informatie »
Route-flo de goede Route 11 sept - Flo de Goede
Duik me de Fringe in en ga op stap met Flo de Goede, hij koos 3 Fringe voorstellingen uit. meer informatie »
Route-Lucas de man Route 8 sep - Lucas de Man
Duik de Fringe in met Lucas de Man, voor zijn route koos hij 3 shows. meer informatie »
Route-Marjan Luif Route 10 sept - Marjan Luif
Duik de Fringe in met Marjan Luif, zij koos drie Fringe voorstellingen en jij kunt mee! meer informatie »
Ruim Genomen Ruim Genomen - Hettie Dee
Hettie Dee zingt ensemble, ze danst samen en ze speelt niet alleen met zichzelf. Zes jonge theatervrienden met een frisse blik op de theaterwereld... meer informatie »
Snaar boven ^
Salon voor 1 Salon voor 1 - Ilse van Kollenburg
Bert en Jacq wachten op die ene gast. Meer klanten zijn er niet. Men veegt om het vegen, om vast te houden aan structuur... Wat gebeurt er als... meer informatie »
SALOON-Tying knots in the devil's tail SALOON-Tying knots in the devil's tail - DeF Donkey
Stof, eenzaamheid, duels, lange stiltes, tumbleweed komen samen in Saloon, een moderne western waar theater en dans in elkaar verweven zijn.... meer informatie »
Sameplace Sameplace - Team Tony
Team Tony onderzoekt met de controversiële voorstelling Sameplace de rol van De Man en De Vrouw van deze tijd. JUAN, DE MAN “ Ik zou er... meer informatie »
Second chances, first impressions Second chances, first impressions - Art-Jan de Vries (Best of Fringe)
Eén presentator, twee vreemde ogen en een glas wijn. Een hollandse stoellendans én een mini-quiz zonder goed of fout. Wie zit er eigenlijk naast... meer informatie »
Sneak Saturday Sneak Saturday - Amsterdam Fringe Festival (Fringe 4 Free)
Moeite met kiezen uit 80 voorstellingen? Kom kijken naar de Sneak previews van Fringe shows. Met een biertje in de hand kun je je laten verleiden... meer informatie »
Social ME(dia) Social ME(dia) - Under Construction Dancecompany
Hoezo 'social' media? Ook wel eens een gesprek met een vriend én zijn telefoon gehad? Is het leven mooier op instagram? Kijk mee en laat je telefoon... meer informatie »
Tnaar boven ^
TECHNOKRETS TECHNOKRETS - Meijering&Bloos
“Origineel en wonderschoon werk” (****) | Theaterkrant. TECHNOKRETS vertelt het verhaal van Beer en Big. Hoe hun moeders hen met slechts een... meer informatie »
Texaco Baby! Texaco Baby! - Zusje Dood
Een rauwe muzikale voorstelling waarin een antiheld de grond onder zijn voeten vandaan voelt zakken. Door een ongeluk bij een tankstation worden... meer informatie »
The Beloved The Beloved - Team Tony (Best of Fringe)
Er zit een man in de verhoorkamer. Die vieze gedachten van hem, die vieze verlangens. Is hij een misdadiger? Moet hij op voorhand gestraft? Of... meer informatie »
The BIRDMANN The BIRDMANN - The Birdmann
A man like no man’s tour fantastic to freedom. Follow five world tours in an internationally infamous comic variety concert. Fastidious facts... meer informatie »
The Cult of Matter The Cult of Matter - Artificial Happiness
Ondergedompeld in een donker universum van ontwrichte geluiden, wringende woorden en uit balans gebrachte beweging, toont The Cult of Matter... meer informatie »
The Making of The Making of - Scheisse
Deze voorstelling gaat over het maken van iets wat nog nader bepaald dient te worden. Scheisse we weten het dus nog niet. Lastig als je tekstjes... meer informatie »
The Missing Beat ~ The Quest The Missing Beat ~ The Quest - Wynn Heliczer
The Missing Beat - The Quest is een documentaire/muziektheatervoorstelling waarin actrice/singersongwriter Wynn Heliczer (Amsterdam, °1983) met... meer informatie »
The Rebel Sperm The Rebel Sperm - Jackie Brutsche
The Rebel Sperm's main character is a sperm who dreams of becoming an astronaut when it reaches the other side. As our sperm learns more about... meer informatie »
The Three Little Pigs The Three Little Pigs - The Pink Couch (Best of South Africa Fringe)
Animal Farm meets Reservoir Dogs. Two good pigs are dead, both decorated police officers and found on the night of a grizzly revenge crime. The... meer informatie »
Thom Pain (based on nothing) Thom Pain (based on nothing) - The Pink Couch (Best of South Africa Fringe)
Thom Pain (based on nothing) An everyman trying to make sense of the world with nothing but a slim-fit suit and sharp wit. He’s just like you,... meer informatie »
TimeLine TimeLine - ILD
Dansprogramma´s op televisie vermaken de kijker en gaan vooral om het winnen. Deze programma´s laten niet volledig zien wat dans is. Het is slechts... meer informatie »
Vnaar boven ^
Vrw zkt prins mt paard (fiets mag ook) Vrw zkt prins mt paard (fiets mag ook) - Matroesjka
Een tragikomisch muziektheaterspektakel over twee Russische internetbruiden op zoek naar ware liefde in Nederland. Verwacht veel te eerlijke... meer informatie »
VUILE WAS VUILE WAS - Yvonne van den Eerenbeemt
VUILE WAS; Een cabareteske muziektheatervoorstelling over strijken als het ijzer heet is, bevlekte confectie en andere besmeurde levens(lied)lessen. Yvonne... meer informatie »
Wnaar boven ^
Wagners Wesendonck-lieder heute Wagners Wesendonck-lieder heute - Het Geluid Maastricht ism Nationale Reisopera (Best of Fringe)
Deze Fringe-veteranen werken inmiddels samen met de Nationale Reisopera. Het is Wagner-jaar. Zijn liederen-cyclus Wesendoncklieder, over een... meer informatie »
Wine Cabaret Wine Cabaret - OzCabaret
Be serenaded by our trio of talented Aussie Songeliers and taste five delicious sparkling wines paired with famous wine songs from Morrissey,... meer informatie »
Wit Konijn Rood Konijn Wit Konijn Rood Konijn - Nassim Soleimanpour (Best of Fringe)
Geen repetities. Geen regisseur. Geen set. Een wisselende acteur leest het script 'Wit Konijn Rood Konijn', van de Iraanse toneelschrijver Nassim... meer informatie »
World Fringe Alliance Meeting World Fringe Alliance Meeting - Fringe FUEL
Amsterdam Fringe Festival is one of the international Fringe festivals that constitutes the World Fringe Alliance. This year we have the pleasure... meer informatie »
Znaar boven ^
Zonder titel Zonder titel - Anna Hermanns
Zonder titel gaat over geluk en over theater. Met theater gaat het slecht, weten we. Met gelukkig zijn ook. We weten niet meer hoe het moet,... meer informatie »
ZWOEL ZWOEL - Rosa Braber
Een meisje. Een fiets. Een nacht. Een lantaarn. De enige. Er ging ergens iets mis. Het stinkt hier naar kak. Ik weet niet of ik het ben. Straks... meer informatie »
A | B | C | D | E | F | G | H | I | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | W | Z | 0-9

Servicemenu

Pers Contact Keep me posted English